GBL bij hoogste dividendaandelen in Belgie

Fors dividend GBL

Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel GBL nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs.

De consensus van het dividend ligt op 2,89 euro per aandeel. GBL 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,47 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de investeringsbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2,36 procent op.

Dividendrendementen GBL

De omzet van GBL over dit jaar komt uit op 4,48 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 5,46 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten GBL in beeld plus taxaties 2016

aandelenanalyse

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 767 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 6,56 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 12,69 uit.

Recente koersdoelen rond de 85 euro

Het aandeel GBL wordt door 5 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de actuele koersdoelen voor het aandeel staat op 84,4 euro. Dit is zo'n 2 procent meer dan de huidige koers van 83,24 euro.

HSBC , ING en Societe Generale gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt GBL 's marktkapitalisatie 12,92 miljard euro.

Om 9.35 staat het aandeel 0,14 procent hoger op 83,24 euro.

Historische beurskoersen GBL

aandelenanalyse gbl

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.