JP Morgan bij beste VS megacap banken

Het aandeel JP Morgan behoort over het afgelopen jaar met afstand tot de beste Amerikaanse megacap banken (banken met marktkapitalisaties van 20 miljard dollar of meer). Het aandeel van de zakenbank staat sinds maart 2016 ruim 48 procent hoger. Ook Bank of America (+73%) en Citigroup (+36%) zijn gigantische winnaars.

Rendementen JP Morgan versus bankensector

Jpmorgansector

Beleggers die het aandeel 10 jaar terug kochten hebben het met een rendement van ruim 80 procent exclusief dividendrendementen beduidend beter gedaan dan de sector, die over dezelfde periode 19 procent won.

Extreem hoge rendementen VS megacap banken

Megacapbanken

De rendementen van de Amerikaanse megacap banken waren absoluut astronomisch. De meeste extreme winsten waren voor Goldman Sachs en Morgan Stanley . Niet 1 megacap verloor dus over het afgelopen jaar en de 'slechtste' was State Street met alsnog een plus van ruim 31 procent.

Kerncijfers bankensector

Bankensector

Ondanks de forse koerswinsten van JP Morgan noteert het aandeel nog steeds met lagere koers/winst-verhoudingen: 13 voor JP Morgan en ruim 25 voor de bankensector.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 102,25 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 95,67 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten JP Morgan Chase in beeld plus taxaties 2016

Omzetjpmorgan

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 23,31 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 6,56 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 13,32.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,06 dollar. JP Morgan Chase 's dividendrendement komt hiermee uit op 2,36 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de banken ligt op een zeker aantrekkelijke 1,90 procent.

Laatste taxaties rond de 93 dollar

Het aandeel JP Morgan Chase wordt door 10 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 80,12 dollar. Dit is circa 10 procent minder dan de huidige koers van 87,39 dollar.

Beleggers Belangen, Citigroup en Barclays gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen op de beurs(zen) bedraagt JP Morgan Chase 's marktkapitalisatie 320,15 miljard dollar.

Om 17.10 staat het aandeel 0,48 procent hoger op 87,39 dollar.

Historische beurskoersen JP Morgan Chase

Jpmorgankoers

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.