Extreem hoog dividend aandeel Caixabank

Beleggers in het aandeel Caixabank kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Caixabank nu één van de hoogste dividendrendementen van de Spaanse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,15 cent. Caixabank's dividendrendement komt hiermee op 6,64 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de banken levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Historische dividendrendementen Caixabank

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 8,47 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2018 toen het concern 10,75 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Caixabank in beeld plus taxaties 2019

aandelenanalyses

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 1,75 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 31 cent over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 7,29.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Caixabank's beurswaarde 13,52 miljard euro. Het aandeel Caixabank bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf september vorig jaar staat het aandeel Caixabank 40 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 2 en de 4 euro.

Historische beurskoersen aandeel Caixabank

aandelenanalyses caixabank

Klikt u hier voor dividend aandeel Caixabank. Het aandeel staat om 11.22 0,22 procent hoger op 2,26 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.