Omzet Grammer op hoogste niveau ooit aldus analisten

Morgen presenteert het Duitse bedrijf Grammer haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 1,69 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 1,43 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Grammer in beeld plus taxaties 2016

financiele analyse

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 38 miljoen euro. Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een winst per aandeel van 3,43 euro. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 15,71 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,92 cent. Grammer 's dividendrendement komt hiermee uit op 1,71 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de automotive bedrijven ligt op een nihile 1,40 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 53 euro

Het aandeel Grammer wordt door 5 analisten (op basis fundamentele analyse) gevolgd. Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 45,4 euro. Dit is circa 18 procent minder dan de huidige koers van 53,9 euro.

Baader Bank, M.M. Warburg & Co. en Bankhaus Lampe gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Grammer 's marktkapitalisatie op dit moment 604,47 miljoen euro.

Het aandeel staat om 11.05 1,11 procent hoger op 53,9 euro.

Historische koersen Grammer afgelopen 10 jaar

financiele analyse grammer

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.