RWE dit jaar sterk in sector, licht herstel na jarenlange underperformance

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse winst van 25 procent tot één van de beste aandelen van de energiesector. Het gemiddelde aandeel uit de energiesector leverde de dit jaar jaar een winst op van 3,16 procent. Overige outperformende aandelen in de sector zijn o.a. Lilis Energy Inc., Clayton Williams Companies Energy en Resolute Energy Corp. Bij de sectorverliezers behoren o.a. Memorial Production Partners LP, Real Goods Solar Inc. en Halcon Resources.

Rendementen RWE AG AG versus energiesector

stock

Buy & hold rendementen aandeel RWE AG AG over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Het aandeel staat sinds 2012 op een verlies van 59 procent. Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een magere verlies van 81 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus. De sector an sich was voor de beleggers al jaren een drama. Vanaf 2007 koerst de sector zelfs 81 procent lager. De positieve rendementen over de recente periodes zijn dan ook maar een beperkte compensatie voor de beleggers.

Kerncijfers energiesector

stock price

Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 15 maal de winst per aandeel betaald.De sector noteert op -18,75 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 7 procent in de plus en sinds 2007 3 procent in de plus.

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 45,64 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 43,59 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten RWE AG AG in beeld plus taxaties 2016

aandeel

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 1,12 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de meeste analisten een winst per aandeel van 1,77 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 8,36 te liggen.

Fors dividend RWE AG AG

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,46 cent. RWE AG AG's dividendrendement komt hiermee uit op 3,11 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de energiebedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 2,18 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 15 euro

Het aandeel RWE AG AG wordt door 23 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de actuele koersdoelen voor het aandeel staat op 14,53 euro. Dit is zo'n 5 procent minder dan de huidige koers van 14,79 euro.

De laatste 3 adviezen voor het energiebedrijf zijn afkomstig van KBC Securities Goldman Sachs en Nord Landesbank.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt RWE AG AG's marktkapitalisatie 8,52 miljard euro.

Historische koersen RWE AG AG

aandeel rweagOm 13.34 staat het aandeel 0,51 procent lager op 14,79 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.