Analistenkorps rekent op omzetgroei Home Depot

Home Depot zal morgen haar boeken over het voorbije kwartaal publiceren. Op basis van de taxaties van de meeste analisten zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 99,16 miljard dollar. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 3,45 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Home Depot in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 8,54 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 7,2 dollar verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 21,79.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 3,54 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 2,26 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een prima 1,64 procent.

Laatste taxaties rond de 148 dollar

BMO Capital Markets, Beleggers Belangen en Oppenheimer & Co gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Home Depot 's marktkapitalisatie 196,46 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 156,92 dollar.

Historische koersen Home Depot afgelopen 10 jaar

financiele analyse homedepot

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.