Banco Santander stevige outperformer in Europese bankensector

Met een 1-jaars rendement van 50 procent was het aandeel één van de beste aandelen uit de banken. Aandelen uit de sector leverden de voorbije 1 jaar een winst op van circa 32 procent. Het gemiddelde aandeel uit de banken leverde de afgelopen 1 jaar een winst op van 32 procent. Andere bovengemiddeld presterende aandelen uit de sector zijn o.a. BCP , Raiffeisen Bank en RHI . Bij de sectorverliezers zitten o.a. Banco Popular , Banca Carige en Credito Valtellinese .

Banco Santander versus bankensector

aandeel

Momentum bankensector

fundamenteel onderzoek Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 22 maal de winst per aandeel betaald. De sector noteert op 2,32 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 93 procent in de plus en sinds 2007 22 procent in de plus.

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 46,93 miljard euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 1,78 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Banco Santander in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten gaan voor 2017 uit van een nettowinst van 7 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de meeste analisten een winst per aandeel van 48 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 12,56.

Fors dividend Banco Santander

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,21 cent. Banco Santander 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,48 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de banken ligt op een zeker aantrekkelijke 34,88 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Banco Santander 's marktkapitalisatie 87,66 miljard euro.

Historische beurskoersen Banco Santander

financiele analyse bancosantanderOm 17.20 staat het aandeel 1,84 procent hoger op 6,03 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.