Analistenkorps rekent op omzetgroei Applied Materials

Morgen komt het Amerikaanse bedrijf Applied Materials met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 13,41 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 9,66 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Applied Materials in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyse

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 2,94 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Applied Materials 's resultaat per aandeel op een winst van 2,71 dollar. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 16,63 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,41 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 0,91 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1,64 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 45 dollar

D.A. Davidson & Co, Stifel en RBC Capital Markets gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Applied Materials 's marktkapitalisatie 52,28 miljard dollar.

Om 22.00 staat het aandeel 5,13 procent lager op 45,07 dollar.

Koershistorie Applied Materials 2007-2017

aandelenanalyse appliedmaterials

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.