Heijmans dit jaar stevige outperformer in bouw- en infrastructuursector

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse winst van 30 procent één van de beste aandelen van de bouw- en infrastructuurbedrijven. Het doorsnee aandeel uit de bouw- en infrastructuursector leverde de dit jaar een winst op van 17 procent. Overige lucratieve aandelen in de sector waren o.a. Grupo Empresarial San Jose, A.S.T. Groupe en Lesnxconstructeurs. Bij de sectorverliezers behoren o.a. OHL en Groupe Eurotunnel .

Rendementen Heijmans versus bouw- en infrastructuursector

stock

Buy & hold rendementen aandeel Heijmans over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een fors verlies van 95 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 29 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Kerncijfers bouw- en infrastructuursector

stock

Gemiddeld kost de sector nu 21 maal de winst per aandeel. De sector noteert op 2,44 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 98 procent hoger en sinds 2007 13 procent hoger.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 1,71 miljard euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 1,37 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Heijmans in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyse

De analisten rekenen voor 2017 op een nettowinst van 34 miljoen euro. Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een winst per aandeel van 73 cent. De koerswinstverhouding komt zodoende op 9,79 te liggen.

Fors dividend Heijmans

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,35 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 4,9 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de bouw- en infrastructuurbedrijven ligt op een nihile 1,17 procent.

Laatste taxaties rond de 10 euro

De laatste 3 adviezen voor het bouw- en infrabedrijf zijn afkomstig van NIBC, ING en Beleggers Belangen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Heijmans 's marktkapitalisatie momenteel 153,06 miljoen euro.

Historische beurskoersen Heijmans

aandelenanalyse heijmansOm 11.25 staat het aandeel 0,14 procent hoger op 7,15 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.