Dialog Semiconductor stevige outperformer bij de Duitse aandelen

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke plus van 89 procent één van de beste aandelen van de Duitse aandelenmarkten .Het gemiddelde Duitse aandeel staat sinds begin dit jaar ruim 8 procent lager. Over de voorbije 3 maanden noteert het aandeel in de plus (+3 procent). Het gemiddelde Duitse aandeel staat sinds begin dit jaar ruim 8 procent lager.

Rendementen Dialog Semiconductor versus Duitse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Dialog Semiconductor over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

De beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een forse winst van 919 procent. Gemeten vanaf 2012 noteert het aandeel op een winst van 83 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een winst van 3 procent.

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 1,51 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2018 toen het bedrijf 1,44 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Dialog Semiconductor in beeld plus taxaties 2019

aandelenanalyses

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 234 miljoen euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 3,12 euro. De koers/winstverhouding komt hiermee op 13,65 te liggen.

Van Dialog Semiconductor worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de halfgeleiders sector ligt op een magere 1 procent.

Recentste taxaties rond de 43 euro

De laatste 3 adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van RBC Capital Markets, Credit Suisse en JP Morgan.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Dialog Semiconductor's totale beurswaarde 3,25 miljard euro. Het aandeel Dialog Semiconductor was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Dialog Semiconductor maar liefst 152 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 17 en de 45 euro.

Koershistorie Dialog Semiconductor 2007-2019

aandelenanalyses dialogsemiconductor

Klikt u hier voor dividend aandeel Dialog Semiconductor. Om 17.35 stond het aandeel 3,29 procent lager op 42,6 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.