Analisten voorzien meer omzet Analog Devices

Morgen zal het Amerikaanse bedrijf Analog Devices haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Op basis van de analistenconsensus zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Analog Devices over dit jaar komt uit op 4,91 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 3,42 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Analog Devices in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 1,41 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 4,03 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 20,55 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,61 dollar. Analog Devices 's dividendrendement komt hiermee uit op 1,94 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een nihile 0,01 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Analog Devices 's marktkapitalisatie 25,84 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 82,81 dollar.

Historische koersen Analog Devices voorbije 10 jaar

koersgrafieken analogdevices

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.