Analisten verwachten over 2017 stijgende omzet Pricesmart Inc

Morgen opent het Amerikaanse Pricesmart Inc haar boeken over het afgelopen kwartaal. Gezien de de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 3,02 miljard dollar. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 2,91 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Pricesmart Inc in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 95 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3,17 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 27,63 uit.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,91 cent verwacht. Pricesmart Inc's dividendrendement komt hiermee op 1,04 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de transport- & logistiekbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,78 procent op.

Pricesmart Inc's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 2,64 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 87,6 dollar.

Historische koersen Pricesmart Inc van 2007 tot 2017

fundamenteel onderzoek pricesmartinc

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.