Analistenkorps rekent op omzetgroei E.ON, relatief hoog dividend

Morgen zal het Duitse E.ON met haar resultaten over het afgelopen kwartaal komen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 32,02 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2018 toen het concern 29,57 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten E.ON in beeld plus taxaties 2019

beurskoers

De analisten gaan voor 2019 uit van een nettowinst van 1,53 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 68 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13,54 te liggen.

Fors dividend E.ON

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,46 cent verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 4,99 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de energiebedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 3 procent op.

Laatste analistentaxaties rond de 10 euro

De meest recente adviezen voor het energiebedrijf zijn afkomstig van UBS, Credit Suisse en Jefferies & Co..

E.ON's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 19,96 miljard euro. Het aandeel E.ON was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel E.ON 6 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 8 en de 10 euro.

Historische koersen E.ON afgelopen 10 jaar

beurskoers e.on

Klikt u hier voor dividend aandeel E.ON. Het aandeel staat om 17.35 0,02 procent lager op 9,21 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.