Aandeel Amazon nu qua PE bij duurste algemene detailhandelsbedrijven

Het Amerikaanse aandeel Amazon noteert momenteel met één de hoogste CAPE-ratio's van de algemene detailhandelsbedrijven. Voor een aandeel wordt nu circa 425 maal het doorsnee resultaat per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Zodoende kost het aandeel fors hoger dan het gemiddelde aandeel uit de algemene detailhandel dat nu 45 maal de gemiddelde 10-jrs winst per aandeel kost.

Kerncijfers Amerikaanse algemene detailhandelsbedrijven

fundamantele data

We zien verder dat Amerikaanse algemene detailhandelsbedrijven gemiddeld 0 procent lager staan over de voorbije 12 maanden. Zij deden het echter slechter dan de Europese sector die 15 procent hoger staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 46 en de Europese staat op 427. Er lijkt dus een verband met de CAPE-ratio want de gestegen aandelen hebben ook hogere CAPE-ratio's.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 346,08 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2018 toen de omzet 280,52 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Amazon in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 9,51 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 18,99 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op een extreme 136,96 uit.

Dividenduitkeringen worden van Amazon niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de algemene detailhandelsbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 3,49 procent op.

Laatste analistentaxaties rond de 2833 dollar

De laatste 3 adviezen voor de detailhandelaar zijn afkomstig van RBC Capital Markets, KBC Securities en Robert W. Baird.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Amazon' nu rond de 1277,02 miljard dollar. Het aandeel Amazon was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds juni vorig jaar staat het aandeel Amazon maar liefst 40 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1626 en de 2626 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 2011 procent hoger.

Historische koersen Amazon afgelopen 10 jaar

beurskoers amazon

Klikt u hier voor dividend aandeel Amazon. Het aandeel sloot maandag op 2600,86 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.