Apple op post-iPhone pad op weg naar nog meer groei

De aandelen Apple was deze week voor het eerst voor het eerst bij elkaar meer dan 2 biljoen dollar waard. Dit komt natuurlijk door de recente altime high van het aandeel van rond de 470 dollar.

Koers Apple op record

Apple koers
Apple utrecht
Apple Utrecht

Analist Katy Huberty van de zakenbank Morgan Stanley stelt dat het bedrijf een flinke opgang kan maken in China. Huberty verwacht veel vraag naar de nieuwste iPhone 11, die op 5G zal draaien. Veel analisten gaan ervan uit dat topman Tim Cook het bedrijf minder afhankelijk van de iPhones wil laten maken. Al in 2015 maakte Apple stappen in die richting toen er al een terugloop bij de verkoop van iPhones te zien was.

Groei bij niet-iPhone sectoren

Over het 2e kwartaal boekte het bedrijf een omzet van 13,16 miljard dollar. Dit was ruim 14 procent meer dan in dezelfde periode in 2019. De andere “niet-iPhone” onderdelen groeien stevig, dit zijn onder andere iTunes, de App store, Apple Music, licenties en Apple pay. Daarnaast is het bedrijf ook bezig om toe te treden tot de nieuws- en mediawereld. Hier wil de gigant onder andere Apple News+ en Apple TV+ neerzetten als concurrenten van Netflix en Walt Disney.

Resultaten Apple Q2 2020

Apple omzet

Apple qua marktkapitalisatie stevig de nummer 1

Apple marktkapitalisatie

Het aandeel Apple koerst nu dus met een marktkapitalisatie van ruim 2,08 biljoen dollar. Dit is natuurlijk astronomisch want in de Amerikaanse markt zijn er maar vijf bedrijven met überhaupt een marktkapitalisatie van boven de 1 biljoen dollar. Dit zijn: Microsoft, Microsoft en Amazon.

De voorsprong van Apple op nummer 2 Amazon is relatief riant: dit scheelt nog altijd zo’n 430 miljoen euro maar vandaag de dag kan dat zomaar ingehaald worden.