Pfizer in fase 3 met Covid-19 medicijn

Naast de farmaceuten Astrazeneca en Glaxosmithkline is ook Pfizer druk met onderzoeken voor medicijnen voor Covid-19. Pfizer werkt hiervoor samen met BioNTech waarmee ze nu een medicijn heeft dat in onderzoeksfase 3 zit. Mocht het medicijn goedgekeurd worden dan wil Pfizer er in eerste instantie 100 miljoen doseringen van ontwikkelen.

Pfizer boekte recent veel groei bij haar biofarmatak met producten zoals Eliquis en Ibrance. Biofarma is nu ruim 80 procent van Pfizer’s totale omzet. Over het tweede kwartaal steeg de omzet van deze tak met 4 procent en tevens verhoogde Pfizer haar jaaroutlook.

Beurskoers Pfizer

<a href='/begrippen/1-aandeel'>Aandeel</a> pfizer

Veel analisten zijn dan ook heel enthousiast over het aandeel en hebben hun taxaties verhoogd. Louise Chen, analist bij Cantor Fitzgerald herhaalde recent haar koopadvies bij een koersdoel van 53 dollar. Chen stelt dat het goed mogelijk is dat Pfizer haar 5-jaars verwachtingen zal kunnen gaan overtreffen. Ze gaat dan ook van een 6 procent hogere omzet boven de 5-jaars outlook.

Pfizer Rotterdam

Pfizer rotterdam analist

Analist Geoff Meacham van Bank of America stelt dat de verwachtingen voor Pfizer’s kernproducten zoals Prevnar, Ibrance, Eliquis en Vyndaqel sterk blijven. De analist is echter sceptisch of Pfizer ook na 2026 diverse blockbusters (veel verkopende medicijnen) kan hebben in verband met aflopende patenten. Meacham heeft een koersdoel van 38 dollar voor het aandeel.