Downgrades voor Cisco en Arista Networks

Maandag downgrade analist Jim Suva van Citigroup verlaagde zijn koersdoel van 290 dollar naar 230 dollar. Voor Arista Networks ging het koersdoel van 48 naar 43 dollar.

Suva stelt dat het logisch is dat het leven van voor het corona-tijdperk niet meer terug zal kunnen komen. Hij stelt dat de trend naar het meer thuiswerken erg structureel is en dat IT-apparatuur op kantoren, zoals die van Cisco, minder relevant wordt. Volgens Suva zijn daarom cloudbedrijven daarom aantrekkelijker. Meer optimisme is er bij analist Mark Cash van Morningstar, die een koersdoel van 48 dollar heeft, verwacht op de korte termijn net als Suva ook tegenvallende resultaten. Voor de langere termijn is Cash echter positiever gezien Cisco's productenspectrum, balanspositie en verdienmodel.

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 48,31 miljard dollar. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het concern 49,3 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Cisco Systems in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

Cisco Systems Amsterdam kantoor ©

Cisco Systems
Cisco Systems


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 13,04 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 3,1 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 12,85 te liggen.

Fors dividend Cisco Systems

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,47 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 3,69 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwaresector ligt op een magere 0,59 procent.

Cisco Systems's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 169,36 miljard . Het aandeel Cisco Systems was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Cisco Systems 12 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 32 en de 50 dollar.

Historische beurskoersen Cisco Systems

historische koersen ciscosystems

Klikt u hier voor dividend aandeel Cisco Systems. Het aandeel staat om 22.00 1,28 procent hoger op 39,85 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.