Fastenal ziet meer vraag veiligheidsproducten

Het Amerikaanse Fastenal boekte over het derde kwartaal iets lager dan verwachte resultaten. De omzet kwam uit op 1,41 miljard dollar terwijl analisten op 1,42 rekenden. Ondanks de maar licht lagere resultaten zakte het aandeel op Wall Street ruim 4 procent. De winst per aandeel kwam uit op 37 cent per aandeel. De hogere omzet kwam vooral door groei bij veiligheidsapparatuur en hygiëneproducten. Het bedrijf spreekt van een normalisatie na het chaotische tweede kwartaal dat in het teken stond van de coronapandemie.

Voor het afgelopen kwartaal komt het dividend per aandeel uit op 25 cent.

De omzet van Fastenal over dit jaar komt uit op 5,6 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 5,33 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Fastenal in beeld plus taxaties 2020

financiele analyse

Fastenal Dordrecht Holland ©

Fastenal
Fastenal


De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 841 miljoen dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 1,47 dollar over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 30,85.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1 dollar verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 2,21 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de gediversifieerde industriele bedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,37 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Fastenal's marktkapitalisatie 25,93 miljard dollar. Het aandeel Fastenal was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Fastenal maar liefst 30 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 27 en de 50 dollar.

Historische koersen Fastenal 2007-2020

financiele analyse fastenal

Klikt u hier voor dividend aandeel Fastenal. Het aandeel sloot maandag op 45,35 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.