Omzetstijging Fastenal aldus consensus analisten

Morgen presenteert het Amerikaanse Fastenal haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2020 verdient het bedrijf uit Winona volgens de gepolste analisten uit op 5,62 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het concern 5,33 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Fastenal in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

Fastenal Dordrecht Nederland ©

Fastenal
Fastenal


De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 850 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 1,48 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 34,11.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,1 dollar verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 2,18 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de diverse industrie ligt op een summiere 0,57 procent. Volgens de consensus zal het bedrijf op 29 januari een interim-dividend van 27 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 28,86 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf januari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 42 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 26 en de 52 dollar.

Historische beurskoersen Fastenal

beurskoers fastenal

Klikt u hier voor dividend aandeel Fastenal. Het aandeel sloot vrijdag op 50,48 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.