Koers Qualcomm schiet omhoog na lancering chip

Het aandeel Qualcomm is deze week sterk in trek op Wall Street. Beleggers zijn positief over de eerder deze week gepresenteerde smartphonechip Snapdragon. De nieuwe chip Snapdragon 888 zal vanaf het komende kwartaal in smartphones geplaatst worden. Deze nieuwe chip heeft (uiteaard) een 5G-modus, betere grafische mogelijkheden, kunstmatige intelligentie en geavanceerde videotools. De nieuwe 888 chip verwerkt circa 26 triljard processen per seconde.

Naar verluid zal Qualcomm stevig van de vraag naar 5G-toepassingen kunnen profiteren. Mede daarom is de consensus van de analisten over het aandeel al een tijd heel positief.

Qualcomm verwachtingen

Over 2020 verdient het bedrijf uit San Diego volgens de gepolste analisten uit op 30,1 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 21,73 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Qualcomm in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

Qualcomm San Jose ©

Qualcomm
Qualcomm


De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 8,13 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 7,07 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 21,2 uit.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2,6 dollar. Qualcomm 's dividendrendement komt hiermee uit op 1,73 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de telecommunicatiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,62 procent op. Het is de verwachting dat het bedrijf op 4 maart een interim-dividend van 68 cent uit zal gaan keren.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 171,65 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 86 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 58 en de 153 dollar.

Historische koersen Qualcomm afgelopen 10 jaar

beurskoers qualcomm

Klikt u hier voor dividend aandeel Qualcomm. Om 21.33 staat het aandeel 4,75 procent hoger op 149,91 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.