Qualcomm neemt chip startup Nuvia over

Qualcomm gaf aan dat het plannen heeft om de startup Nuvia voor 1,4 miljard dollar over te nemen. Nuvia is een startend chipbedrijf dat opgericht is door drie oud Apple medewerkers. Net als Qualcomm zit Nuvia ook in Californie (in Santa Clara). Bij het bedrijf werken circa 100 mensen.

Vooruitzichten Qualcomm

De omzet van het concern uit San Diego over dit jaar komt uit op 30,28 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het concern 21,73 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Qualcomm in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

Qualcomm Utrecht kantoor ©

Qualcomm
Qualcomm


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 8,22 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 7,13 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 21,66.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2,6 dollar. Qualcomm 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 1,68 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de telecommunicatiebedrijven ligt op een nihile 0,43 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 4 maart een interimdividend van 67 cent uit zal gaan keren.

Actuele koersdoelen nabij de 115 dollar

ABN AMRO , Sanford C. Bernstein & Co en KBC Securities gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 176,85 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf januari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 75 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 58 en de 161 dollar.

Historische koersen Qualcomm voorbije 10 jaar

aandelenanalyse qualcomm

Klikt u hier voor dividend aandeel Qualcomm. Om 21.49 staat het aandeel 1,8 procent hoger op 154,45 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.