Goedkeuring in VS voor vaccin Pfizer en BioNTech

Donderdag kregen de farmaceut Pfizer en het biotechbedrijf BioNTech het groene licht van de FDA om hun gezamenlijke coronavaccin in de VS te mogen aanbieden. Bij de FDA werd er met 17 tegen 4 stemmen voor goedkeuring van dit vaccin gestemd. Deze stemming is voor de FDA richtinggevend en is niet bindend. Het is de verwachting dat het vaccin van Moderna volgende week door de FDA wel of geen goedkeuring zal krijgen. Beide vaccins lijken op elkaar en proberen beiden een immuunreactie te triggeren.

Het is de bedoeling dat Pfizer in eerste instantie rond de 50 miljoen doseringen zal gaan aanbieden in de VS.

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit New York City over dit jaar ligt volgens de analisten op 48,46 miljard dollar. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het concern 51,75 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Pfizer in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

Pfizer Rotterdam noord ©

Pfizer
Pfizer


De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 15,93 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 2,84 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 14,69 te liggen.

Fors dividend Pfizer

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,45 dollar. Het dividendrendement van Pfizer ligt hiermee op 3,47 procent. Het doorsnee dividend van de farmaciebedrijven ligt op een schamele 0,2 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 29 januari een interimdividend van 31 cent uit zal gaan keren.

Laatste koersdoelen rond de 48 dollar

De laatste 3 adviezen voor de farmaceut zijn afkomstig van RBC Capital Markets, Barclays en ABN AMRO .

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 238,57 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds december vorig jaar staat het aandeel 19 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 26 en de 43 dollar.

Historische beurskoersen Pfizer

aandelenanalyses pfizer

Klikt u hier voor dividend aandeel Pfizer. Het aandeel staat om 16.30 1,26 procent lager op 41,73 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.