JP Morgan noemt Twitter goedkoop

Deze week zat het aandeel Twitter redelijk in de lift op nieuws van de adviesverhoging van houden naar kopen door zakenbank JP Morgan. Het koersdoel werd op 65 dollar gezet. Analist Doug Anmuth stelde dat hij verwacht dat Twitter weer zal herstellen van het omzetverlies uit advertenties door de coronapandemie dit jaar. Het aandeel is volgens hem te goedkoop, vooral vergeleken met peers zoals Snap en Pinterest. Mede daarom staat het aandeel in zijn 'top picks list 2021'.

Het aandeel Twitterde kreeg mede een boost door een rapport van Techchrunch.com over de integratie door Snap van een tool van Twitter (voor Snapchat stories). Mede hierdoor zou er meer verkeer van Snapchat naar Twitter kunnen gaan zo is de verwachting.

Twitter taxaties

Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit San Francisco volgens de analisten uit op 3,61 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 3,46 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Twitter in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

Twitter Holland Amsterdam ©

Twitter
Twitter


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettoverlies van 474 miljoen dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Twitter 's resultaat per aandeel op een verlies van 71 cent. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op -74,39 te liggen.

De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de internetbedrijven ligt op een summiere 0,32 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 40,37 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf december vorig jaar staat het aandeel maar liefst 72 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 20 en de 53 dollar.

Historische beurskoersen Twitter

historische koersen twitterinc

Klikt u hier voor dividend aandeel Twitter Inc. Om 19.48 stond het aandeel 3,05 procent hoger op 52,82 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.