AstraZeneca informeert de Europese Unie over problemen met de afgifte van vaccins

AstraZeneca informeert de Europese Unie over problemen met de afgifte van vaccins
 • AstraZeneca heeft de Europese Commissie laten weten dat het verwacht "aanzienlijk" minder dan afgesproken volumes COVID-19-vaccins te leveren na goedkeuring door de EU dan het bedrijf eerder had verwacht.
 • De Oostenrijkse toewijzingen voor Q1 waren teruggebracht tot 500.000 - 600.000 doses van 2 miljoen eerder gepland.
 • Los daarvan kwamen bij een brand in het Serum Institute of India ( SII ) vijf mensen om het leven, maar de vaccinproducent zei dat het de productie van het AstraZeneca-coronavirus niet zou beïnvloeden.
 • SII heeft een licentie verkregen voor het schot dat is ontwikkeld door Oxford University en AstraZeneca, en was ook van plan om vanaf april 50 miljoen doses per maand aan te leggen van een door Novavax ontwikkeld vaccin.
 • Onlangs kreeg AstraZeneca's prik goedkeuring in Thailand en knipoog voor noodgebruik in Sri Lanka.

  Verwachtingen Astrazeneca

  Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit Cambridge volgens de analisten uit op 26.32 miljard GBp. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 24.38 miljard GBp bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Astrazeneca in beeld plus taxaties 2020

  koersdata

  Astrazeneca Nijmegen ©

  Astrazeneca
  Astrazeneca


  De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 5.3 miljard GBp. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 396 GBp. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 20.08.

  Fors dividend Astrazeneca

  De consensus van het dividend ligt op 281 GBp per aandeel. Astrazeneca 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 3.53 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de farmaciebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0.16 procent op. Het is de verwachting dat het bedrijf op 25 februari een interimdividend van 135423 GBp uit zal gaan keren.

  Laatste taxaties rond de 8893 GBp

  Credit Suisse , Jefferies & Co. en Liberum gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 10075.5 miljard GBp. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel 8 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 5871 en de 10120 GBp.

  Historische koersen Astrazeneca 2007-2020

  koersdata astrazeneca

  Klikt u hier voor dividend aandeel Astrazeneca. Het aandeel sloot dinsdag op 7952 GBp.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.