Pfizer / BioNTech COVID-19-vaccinaanbod stijgt met verandering van FDA-label

  • De FDA heeft een bijgewerkt label goedgekeurd voor het Pfizer (NYSE: PFE) / BioNTech (NASDAQ: BNTX) vaccin waardoor apothekers en gezondheidswerkers een extra dosis uit elke injectieflacon kunnen halen.
  • De Europese regelgever voor geneesmiddelen heeft in januari een soortgelijke wijziging goedgekeurd.
  • In de vroege dagen van de introductie van vaccins leidde de verwarring over de etikettering ertoe dat apothekers de extra dosis die Stat News in december meldde, weggooiden.
  • Merk op dat injectieflacons met het vaccin na verdunning zes doses van 0,3 ml vaccin bevatten, zegt de FDA in bijgewerkte instructies, “spuiten en / of naalden met een laag volume kunnen worden gebruikt om zes doses uit een enkele injectieflacon te halen. Als standaard spuiten en naalden worden gebruikt, is er mogelijk niet voldoende volume om een zesde dosis uit een enkele injectieflacon te halen."

    Pfizer fundamentals

    Beleggers in het aandeel Pfizer kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Pfizer nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. De consensus van het dividend ligt op 1.45 dollar per aandeel. Pfizer 's dividendrendement ligt dus op 4.04 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciesector ligt op een summiere 0.16 procent.

    Historische dividendrendementen Pfizer

    Over 2020 verdient het bedrijf uit New York City volgens de gepolste analisten uit op 48.08 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het concern 51.75 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Pfizer in beeld plus taxaties 2020

    aandelenanalyses

    Pfizer Nederland Rotterdam ©

    Pfizer
    Pfizer


    De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 15.43 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 2.81 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 12.76 te liggen.

    Actuele koersdoelen nabij de 39 dollar

    RBC Capital Markets, Goldman Sachs en Barclays gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 205.01 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel 6 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 26 en de 43 dollar.

    Historische koersen Pfizer 2007-2020

    aandelenanalyses pfizer

    Klikt u hier voor dividend aandeel Pfizer. Het aandeel staat om 21.49 0.1 procent hoger op 35.86 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.