Palantir Technologies (PLTR) en Rio Tinto (RIO) ondertekenen een meerjarige samenwerking

 • Palantir Technologies (NYSE: PLTR) sluit een meerjarige ondernemingsovereenkomst voor haar gieterijplatform met Rio Tinto (NYSE: RIO).
 • Het nieuwe partnerschap met Rio Tinto bouwt voort op verschillende succesvolle data-integratieprojecten die vorig jaar in verschillende business units zijn onderzocht.
 • Het gieterijplatform van Palantir is op grote schaal gebruikt om de levering te versnellen en waardeketens te optimaliseren in een aantal marktsectoren waar veiligheid belangrijk is.

  Fundamentals Rio Tinto

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit London op 44.52 miljard GBp. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het concern 43.17 miljard GBp verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Rio Tinto in beeld plus taxaties 2020

  aandeel

  De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 11.88 miljard GBp. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 730 GBp over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 7.77.

  Fors dividend Rio Tinto

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 475 GBp. Rio Tinto 's dividendrendement is dus 8.37 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de mijnbouwers ligt op een nihile 0.42 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 4 maart een interim-dividend van 319889 GBp uit zal gaan keren.

  Laatste koersdoelen rond de 6267 GBp

  De meest recente adviezen voor het mijnbouwbedrijf zijn afkomstig van RBC Capital Markets, Oddo BHF en JP Morgan.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 7250.04 miljard GBp. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf februari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 47 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 2954 en de 6378 GBp.

  Historische beurskoersen Rio Tinto

  aandeel riotinto

  Klikt u hier voor dividend aandeel Rio Tinto. Om 17.47 stond het aandeel 1.49 procent hoger op 5672 GBp.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.