Exxon Mobil start Exxon Mobil Low Carbon Solutions

  • Exxon Mobil (NYSE: XOM) meldt een nieuw bedrijf te hebben opgericht - Exxon Mobil Low Carbon Solutions - om haar koolstofarme technologieportfolio op de markt te brengen, terwijl het tot 2025 $ 3 miljard uitgeeft aan energieoplossingen met een lagere uitstoot.
  • Exxon zegt dat het nieuwe bedrijf zich in eerste instantie zal concentreren op het afvangen en opslaan van koolstof, terwijl het plannen maakt voor meer dan 20 nieuwe mogelijkheden voor het afvangen en opslaan van koolstof over de hele wereld om grootschalige emissiereducties mogelijk te maken.
  • Exxon zegt dat Low Carbon Solutions ook gebruik zal maken van de aanzienlijke ervaring van het bedrijf in de productie van waterstof, dat, in combinatie met CCS, waarschijnlijk een cruciale rol zal spelen in een koolstofarm energiesysteem.
  • Het bedrijf zegt dat het in de toekomst andere technologische focusgebieden zal toevoegen naarmate ze volwassen worden voor commercialisering.
  • Volgens recente rapporten overweegt Exxon om een ​​of meer nieuwe bestuurders aan de raad van bestuur toe te voegen en verdere stappen te ondernemen om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen, aangezien het onder toenemende druk van activistische investeerders staat.

    Exxon Mobil fundamentals

    Beleggers in het aandeel Exxon Mobil kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Exxon Mobil nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. De consensus van het dividend ligt op 3.49 dollar per aandeel. Exxon Mobil 's dividendrendement komt hiermee op 7.36 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een nihile 0.49 procent.

    Historische dividendrendementen Exxon Mobil

    Over 2020 verdient het bedrijf uit Irving volgens de gepolste analisten uit op 224.24 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 181.5 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Exxon Mobil in beeld plus taxaties 2020

    fundamantele data

    Exxon Mobil Luik Belgium ©

    Exxon Mobil
    Exxon Mobil


    Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 8.24 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 2.06 dollar verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 23.02 te liggen.

    Actuele koersdoelen nabij de 52 dollar

    De laatste 3 adviezen voor het olie- en gasbedrijf zijn afkomstig van HSBC , UBS en JP Morgan.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 200.78 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel 18 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 30 en de 63 dollar.

    Historische koersen Exxon Mobil 2007-2020

    fundamantele data exxonmobil

    Klikt u hier voor dividend aandeel Exxon Mobil. Het aandeel sloot woensdag op 47.42 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.