Bed Bath & Beyond drukt versnelde terugkoopacties terug na stijgende aandelenkoersen

 • Bed Bath & Beyond (NASDAQ: BBBY) kondigt de succesvolle afronding aan van haar aanvankelijke $ 225 miljoen versnelde aandeleninkoopprogramma dat het afgelopen oktober heeft gestart.
 • Volgens de overeenkomst werden in totaal ongeveer 11 miljoen aandelen van Bed Bath & Beyond teruggekocht tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $ 20,77 versus de huidige slotkoers van $ 30,26.
 • Het bedrijf kondigde ook aan dat het, gezien de recente volatiliteit op de aandelenmarkt, de looptijd van zijn tweede versnelde aandeleninkoopovereenkomst heeft verlengd voor $ 150 miljoen, die op 11 januari van start ging, en uiterlijk in april 2021 in plaats van in februari 2021 afloopt.
 • Dat is volkomen logisch, aangezien BBBY-aandelen de afgelopen week sterk zijn gestegen als onderdeel van de GameStop-Reddit short squeeze-sensatie.

  Fundamentals Bed Bath & Beyond

  De omzet van het concern uit Union over dit jaar komt uit op 9.22 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 11.16 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Bed Bath & Beyond in beeld plus taxaties 2020

  financiële analyse

  Bed Bath & Beyond Siliconvalley winkel ©

  Bed Bath & Beyond
  Bed Bath & Beyond


  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettoverlies van 137 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een verlies per aandeel van 1.1 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -24.55 te liggen.

  Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 10 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 0.37 procent. Het gemiddelde dividend van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een schamele 0.35 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 3.57 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 78 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 3 en de 54 dollar.

  Koershistorie Bed Bath & Beyond 2007-2020

  financiële analyse bedbath&beyond

  Klikt u hier voor dividend aandeel Bed Bath & Beyond. Het aandeel sloot donderdag op 27.01 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.