Boeing loopt het risico een derde van de 777X-bestellingen te verliezen, meldt SEC

 • Boeing (NYSE: BA) verlaagt de achterstand voor zijn 777X widebody-familie tot slechts 191 jets in een 10-K-aanvraag, 38% minder dan de firma's die op de website van het bedrijf worden vermeld, als de laatste vertraging bij het debuut van de jet - nu gepland voor eind 2023 - geeft sommige klanten het recht om afstand te nemen van verkoopcontracten.
 • Boeing kondigde een heffing van $ 6,5 miljard aan voor de 777X toen het vorige week de winst over het vierde kwartaal rapporteerde, en waarschuwde in zijn 10-K-aanvraag dat annuleringen, productieverminderingen en vluchttestrisico's extra verliezen zouden kunnen veroorzaken, en zei dat de laatste vertraging zou vertrekken het vliegtuig debuteerde drie jaar achter op het oorspronkelijke schema.
 • De pandemie heeft de vraag naar vliegtuigen met twee gangpaden verpletterd, en de verwachting is dat orders voor widebody-jets zoals de 777X, de 787 Dreamliner van Boeing en concurrerende Airbus-modellen de laatste zullen zijn die herstellen van de crisis.

  Boeing fundamentals

  Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit Chicago volgens de analisten uit op 81.24 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 58.66 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Boeing in beeld plus taxaties 2020

  koersgrafieken

  Boeing spaceshuttle ©

  Boeing
  Boeing


  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettoverlies van 297 miljoen dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 8 cent. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op een zeer royale 2633.

  Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het gemiddelde dividendrendement van de luchtvaart- & defensiebedrijven ligt op een nihile 0.2 procent.

  Laatste koersdoelen rond de 245 dollar

  Credit Suisse , Goldman Sachs en UBS gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 118.57 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel 38 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 89 en de 350 dollar.

  Historische beurskoersen Boeing

  koersgrafieken boeing

  Klikt u hier voor dividend aandeel Boeing. Het aandeel sloot donderdag op 210.64 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.