AES-dochter IPL koopt zonne-energieproject in Indiana

  • AES . (NYSE: AES ) dochteronderneming Indianapolis Power & Light gaat akkoord met de verwerving van een zonne-energieproject van 195 MW dat gepland is voor Clinton County, Ind., voor een niet nader genoemd bedrag.
  • AES zegt dat de faciliteit genoeg elektriciteit zal opwekken om meer dan 30.000 huishoudens van stroom te voorzien.
  • De bouw van het project begint naar verwachting in het najaar van 2021 en wordt in 2023 commercieel operationeel.
  • AES heeft een grote achterstand in projecten en het management voorspelt een hoge ééncijferige jaarlijkse EPS-groei voor de komende twee jaar, schrijft Gen Alpha in een bullish analyse op Seeking Alpha.

    AES fundamentals

    Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Arlington op 9.99 miljard dollar. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 10.19 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten AES in beeld plus taxaties 2020

    fundamenteel onderzoek

    Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 989 miljoen dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1.4 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 19.77.

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 58 cent. AES 's dividendrendement ligt dus op 2.1 procent. Het doorsnee dividendrendement van de energiesector ligt op een nihile 0.76 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 18.33 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 39 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 8 en de 29 dollar.

    Historische koersen AES afgelopen 10 jaar

    fundamenteel onderzoek aes

    Klikt u hier voor dividend aandeel AES. Om 16.26 staat het aandeel 0.87 procent lager op 27.68 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.