Sensata Technologies neemt Xirgo Technologies over voor $ 400 miljoen in contanten

 • Sensata Technologies (NYSE: ST) heeft de toonaangevende leverancier van telematica en data-inzicht, Xirgo Technologies Intermediate Holdings, verworven voor $ 400 miljoen of ~ 16,0x 2021 EBITDA.
 • De jaaromzet van Xirgo zal naar verwachting in 2021 meer dan $ 100 miljoen bedragen, met een verwachte omzetgroei van meer dan 20% in de komende jaren.
 • De transactie zal naar verwachting bijdragen aan het aangepaste nettoresultaat per aandeel in 2021.
 • De overname van Sensata’s Smart & Connected megatrend-gerichte groei-initiatief voor transport- en logistieke eindmarkten. Als gevolg hiervan zal de totale adresseerbare markt van het bedrijf voor zijn Smart & Connected-productaanbod meer dan verdubbelen tot $ 15 miljard in 2030.
 • De CEO van Xirgo zal de gecombineerde business unit Xirgo en Smart & Connected leiden en daarbij de capaciteiten van de twee organisaties benutten.
 • De transactie zal naar verwachting in 1Q21 worden afgerond.

  Fundamentals Sensata

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Swindon over dit jaar ligt volgens de analisten op 3.55 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 3.05 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Sensata Technologies Holding N.V. in beeld plus taxaties 2020

  fundamenteel onderzoek

  De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 522 miljoen dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 3.3 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 17.7 uit.

  Dividenduitkeringen worden van het concern niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een magere 0.32 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 9.22 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf februari vorig jaar staat het aandeel 19 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 18 en de 61 dollar.

  Historische beurskoersen Sensata Technologies Holding N.V.

  fundamenteel onderzoek sensatatechnologiesholdingn.v.

  Klikt u hier voor dividend aandeel Sensata Technologies Holding N.V.. Het aandeel sloot vrijdag op 58.4 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.