Europese bottelaar van Coca-Cola verhoogt het bod op Coca-Cola Amatil naar $ 7,7 miljard

 • Coca-Cola European Partners (NYSE: CCEP) zegt dat het zijn overnamebod op de Australische bottelaar Coca-Cola Amatil (OTCPK: CCLAF) heeft verhoogd naar A $ 13,50 / aandeel (US $ 10,48 / aandeel) van A $ 12,75 aangeboden in oktober, onder vermelding van verbeterde vooruitzichten voor Australië en Nieuw-Zeeland sinds de deal voor het eerst werd aangekondigd.
 • Een afzonderlijke overeenkomst voor de Europese bottelaar om andere Amatil-aandelen te verwerven van het in de VS gevestigde Coca-Cola Co. (NYSE: KO), dat een belang van 31% bezit, is ongewijzigd.
 • De Australische bottelaar zegt dat hij achter het nieuwe definitieve bod staat, dat Amatil waardeert op A $ 9,93 miljard (US $ 7,7 miljard) en 5,9% boven de oorspronkelijke biedprijs.
 • De economische vooruitzichten voor Australië en Nieuw-Zeeland zijn verbeterd sinds de aankondiging van het oorspronkelijke CCEP-voorstel.

  Coca-Cola verwachtingen

  Beleggers in het aandeel Coca-Cola kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Coca-Cola nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1.68 dollar verwacht. Coca-Cola 's dividendrendement komt neer op 3.31 procent. Het doorsnee dividendrendement van de drankensector ligt op een nihile 0.36 procent.

  Historische dividendrendementen Coca-Cola

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Atlanta over dit jaar ligt volgens de analisten op 36.65 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het concern 33.01 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Coca-Cola in beeld plus taxaties 2020

  historische koersen

  Coca-Cola drankautomaat ©

  Coca-Cola
  Coca-Cola


  De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 9.24 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 2.14 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 23.69 te liggen.

  Laatste taxaties rond de 55 dollar

  ABN AMRO , JP Morgan en Deutsche Bank gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 216.95 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel 13 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 36 en de 60 dollar.

  Historische koersen Coca-Cola 2007-2020

  historische koersen coca-cola

  Klikt u hier voor dividend aandeel Coca-Cola. Om 18.57 stond het aandeel 0.39 procent lager op 50.69 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.