Aanzienlijk dividendrendement Coca-Cola

Beleggers in het aandeel Coca-Cola kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Coca-Cola tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1.68 dollar. Coca-Cola 's dividendrendement komt neer op 3.15 procent. Het gemiddelde dividend van de drankenproducenten ligt op een prima 1.53 procent.

Historische dividendrendementen Coca-Cola

Maandag publiceert het Amerikaanse Coca-Cola haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Atlanta volgens de analisten uit op 36.71 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 33.01 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Coca-Cola in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

Coca-Cola frisdrankautomaat Jakarta ©

Coca-Cola
Coca-Cola


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 9.27 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 2.14 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 24.92 te liggen.

Meest recente koersdoelen rond de 55 dollar

ABN AMRO , JP Morgan en Deutsche Bank gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 228.25 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 17 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 43 en de 55 dollar.

Historische beurskoersen Coca-Cola

aandelenanalyses coca-cola

Het aandeel sloot donderdag op 53.33 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.