Rio Tinto-inktdeal voor koolstofarm ijzer in Canada

 • Rio Tinto (NYSE: RIO), Paul Wurth S.A. en SHS-Stahl-Holding-Saar (SHS) hebben een Memorandum of Understanding ondertekend om de productie van een koolstofarme stalen grondstof te onderzoeken.
 • De samenwerking zal de haalbaarheid onderzoeken van het omzetten van ijzerertspellets in koolstofarm heet briketijzer (HBI), een koolstofarme stalen grondstof, met behulp van groene waterstof die wordt opgewekt uit waterkracht in Canada.
 • De partijen zullen een haalbaarheidsstudie uitvoeren naar de mogelijke ontwikkeling van koolstofarme ijzerproductie op industriële schaal in Canada, gebruikmakend van de gecombineerde expertise van de drie partners in de gehele staalwaardeketen. De haalbaarheidsstudie moet eind 2021 zijn afgerond.
 • "Deze samenwerking kan ons verder helpen om onze CO2-uitstoot te verminderen op basis van deze technologie, terwijl we tegelijkertijd belangrijke ervaring opdoen met het gebruik van waterstof bij de staalproductie", aldus Martin Baues, bestuurslid voor technologie bij SHS.

  Rio Tinto fundamentals

  Beleggers in het aandeel Rio Tinto kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Rio Tinto nu één van de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 663 GBp verwacht. Rio Tinto 's dividendrendement is dus 10.63 procent. Het doorsnee dividend van de mijnbouwers ligt op een schamele 0.58 procent.

  Historische dividendrendementen Rio Tinto

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit London over dit jaar ligt volgens de analisten op 51.98 miljard GBp. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 44.61 miljard GBp bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Rio Tinto in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyses

  De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 15.74 miljard GBp. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 973 GBp. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 6.41.

  Recentste taxaties rond de 6097 GBp

  JP Morgan, KBC Securities en Berenberg gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 7793.28 miljard GBp. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 59 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 2954 en de 6553 GBp.

  Historische koersen aandeel Rio Tinto

  aandelenanalyses riotinto

  Klikt u hier voor dividend aandeel Rio Tinto. Het aandeel staat om 13.36 0.8 procent hoger op 6235 GBp.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.