Autodesk bouwt waterinfrastructuuroplossingen uit met een overname van Innovyze van 1 miljard

 • Autodesk (NASDAQ: ADSK) tekent een definitieve overeenkomst om innovyze, een softwarebedrijf voor waterinfrastructuur, over te nemen voor $ 1 miljard netto contant, onder voorbehoud van aanpassingen aan het werkkapitaal en de belastingafsluiting.
 • De overname positioneert Autodesk als leider in end-to-end waterinfrastructuuroplossingen, van ontwerp tot uitvoering, en versnelt de digital twin-strategie van het bedrijf.
 • "Door het portfolio van Innovyze te combineren met de kracht van de ontwerp- en analyseoplossingen van Autodesk , waaronder Autodesk Civil 3D, Autodesk InfraWorks en de Autodesk Construction Cloud, kunnen civiele ingenieurs, waterleidingbedrijven en waterexperts beter reageren op problemen en de planning verbeteren ”, zegt Autodesk .
 • De transactie zal naar verwachting worden afgerond tijdens het fiscale eerste kwartaal van Autodesk , dat eindigt op 30 april.

  Fundamentals Autodesk

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit San Rafael California over dit jaar ligt volgens de analisten op 4.3 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 3.79 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Autodesk in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyses

  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 1.13 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 5.09 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een forse 54.22 te liggen.

  Dividendbetalingen door het bedrijf worden niet verwacht. Het doorsnee dividendrendement van de softwarebedrijven ligt op een summiere 0.5 procent.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 60.55 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 45 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 125 en de 321 dollar.

  Historische koersen Autodesk

  aandelenanalyses autodesk

  Klikt u hier voor dividend aandeel Autodesk. Het aandeel sloot vrijdag op 276 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.