Autodesk dit jaar volgens analisten op jacht naar recordomzet

Morgen zal het Amerikaanse Autodesk haar cijfers over het afgelopen kwartaal aan de pers melden. Over dit kalenderjaar komen de totale verdiensten van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 5.41 miljard dollar. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2022 toen het concern 5.01 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Autodesk in beeld plus taxaties 2023

grafiek

De analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 1.58 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 7.23 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 27.2.

Van het concern worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het doorsnee dividend van de softwarebedrijven ligt op een prima 1.69 procent.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 42.91 miljard dollar.

Historische koersen Autodesk afgelopen 17 jaar

grafiek autodesk

Het aandeel koerstte dinsdag op een slotstand van 196.64 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.