ABN AMRO voorzichtig over overname Gecas door GE

De analisten van ABN AMRO zijn nog sceptisch om uitspraken te doen over hoe de overname van Gecas door General Electric (GE) kan gaan uitpakken. Het advies voor GE blijft bij de analisten op houden staan bij een koersdoel van 14,1 dollar. "We hebben vooralsnog geen extra informatie of details over de overeenkomst. We kunnen ons waarderingsmodel niet aanpassen als we geen exacte informatie hebben over de ondernemingswaarde en de manier waarop met cash of schuld wordt gefinancierd" zo stellen de analisten.

Over 2020 leed Gecas een verlies van 786 miljoen dollar. Dit nog zonder de afschrijving van 836 miljoen dollar op de goodwill.

Verwachtingen GE

De omzet van het concern uit Boston over dit jaar komt uit op 80.95 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2020 toen het concern 79.62 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten General Electric in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

GE trailer ©

GE
GE


De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 2.25 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 26 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een forse 53.85 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 4 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 0.29 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de diverse industrie ligt op een magere 0.92 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 545 dollar

UBS , Sanford C. Bernstein & Co en RBC Capital Markets gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 122.34 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 59 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 5 en de 14 dollar.

Koershistorie General Electric van 2007 tot 2020

beurskoers generalelectric

Klikt u hier voor dividend aandeel General Electric. Het aandeel sloot dinsdag op 14 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.