India's grootste luchtvaartbedrijf kiest voor GE

  • De straalmotoronderneming van General Electric (NYSE: GE) met Safran (OTCPK: SAFRY) heeft een order van IndiGo binnengehaald om LEAP-1A-motoren te leveren voor het aandrijven van zijn vloot van 310 nieuwe Airbus (OTCPK: EADSY) A320-familievliegtuigen, in de grootste order van de CFM International joint venture op basis van het aantal units.
  • De overeenkomst omvat 620 nieuwe geïnstalleerde motoren en bijbehorende reservemotoren, evenals een meerjarige serviceovereenkomst voor de lange termijn.
  • Inclusief de overeenkomst van 2019 voor motoren om 280 A320neo-vliegtuigen aan te drijven, zegt IndiGo dat de nieuwe deal de LEAP-1A-motor en langetermijnserviceovereenkomsten voor in totaal 590 IndiGo A320-familievliegtuigen verzekert.

    De omzet van het bedrijf uit Boston over dit jaar komt uit op 77.15 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2020 toen het concern 79.62 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten General Electric in beeld plus taxaties 2020

    aandelenanalyse

    GE Rheine fabriek Duitsland ©

    GE
    GE


    De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 2.33 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 26 cent over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op een extreme 50.69 te liggen.

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 4 cent. Het dividendrendement van General Electric ligt hiermee op 0.3 procent. Het gemiddelde dividend van de gediversifieerde industriele bedrijven ligt op een prima 2.07 procent.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 115.17 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel maar liefst 107 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 6 en de 14 dollar.

    Koershistorie General Electric 2007-2021

    aandelenanalyse generalelectric

    Het aandeel sloot maandag op 13.18 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.