Analistenkorps rekent op omzetdaling EssilorLuxottica

Morgen presenteert het Franse EssilorLuxottica haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Charenton-Le-Pont volgens de analisten uit op 14.47 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 17.39 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten EssilorLuxottica in beeld plus taxaties 2020

koersdata

De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 800 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1.83 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een forse 75.3 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1.21 euro. EssilorLuxottica 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 0.88 procent. Het doorsnee dividendrendement van de producenten van persoonlijke goederen ligt op een summiere 0.72 procent.

Recente koersdoelen rond de 100 euro

De laatste 3 adviezen voor het bedrijf dat persoonlijke goederen produceert zijn afkomstig van KBC Securities, Stifel en Deutsche Bank .

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 58.81 miljard euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 28 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 87 en de 140 euro.

Historische beurskoersen EssilorLuxottica

koersdata essilorluxottica

Klikt u hier voor dividend aandeel EssilorLuxottica. Het aandeel staat om 12.10 1.23 procent hoger op 137.8 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.