Intel's NAND-verkoop goedgekeurd

Intel ontvangt 9 miljard van SK Hynix

 • De Commissie voor buitenlandse investeringen in de Verenigde Staten heeft de verkoop goedgekeurd van Intel 's (NASDAQ: INTC) NAND-opslageenheid aan de Zuid-Koreaanse SK Hynix voor $ 9 miljard.
 • De deal kreeg al goedkeuring van de FTC. SK Hynix hoopt in 2021 de resterende goedkeuringen te krijgen, waaronder het VK en China.
 • Door de overname wordt SK Hynix 's werelds op een na grootste NAND-bedrijf achter Samsung en helpt Intel bij het financieren van zijn logische kernactiviteiten.
 • SK Hynix betaalt $ 7 miljard van het totaal wanneer de deal sluit en de rest in maart 2025.
 • Intel kondigde afgelopen oktober de verkoop aan van zijn NAND-eenheid.

  Over 2021 verdient het bedrijf uit Santa Clara volgens de gepolste analisten uit op 72.74 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2020 toen het concern 77.87 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Intel in beeld plus taxaties 2020

  fundamantele data

  Intel Eindhoven High Tech Campus ©

  Intel
  Intel


  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 19.35 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 4.75 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 13.85 te liggen.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1.38 dollar. Intel 's dividendrendement komt dus op 2.1 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een nihile 0.68 procent.

  Recente koersdoelen rond de 65 dollar

  KBC Securities, Credit Suisse en Susquehanna gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 282.2 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 42 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 44 en de 66 dollar.

  Historische beurskoersen Intel

  fundamantele data intel

  Klikt u hier voor dividend aandeel Intel. Om 14.48 stond het aandeel 1.06 procent lager op 65.78 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.