ABN AMRO houdt Nokia op houden

Het advies voor het aandeel Nokia blijft bij de analisten van ABN AMRO op houden staan bij een koersdoel van 3,80 euro. De analisten steunen de acties van het bedrijf om verder kosten te besparen. Verder denken de analisten dat Nokia een grote rol op het gebied van 5G kan gaan spelen.

"We denken desalniettemin dat Nokia een belangrijke speler zal zijn bij het uitrollen van een 5G-netwerk buiten China. Nokia wil steeds meer activiteiten als een dienst aanbieden. Dit kan de onderneming helpen bij tijdelijke dalingen van de uitgaven in infrastructuur door telecombedrijven" zo schrijven de analisten.

Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Espoo volgens de analisten uit op 21.26 miljard euro. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 21.85 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Nokia in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

Nokia Holland Hoofddorp ©

Nokia
Nokia


De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 1.12 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 20 cent over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 17.15.

Fors dividend Nokia

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 11 cent. Het dividendrendement van Nokia ligt hiermee op 3.21 procent. Het gemiddelde dividend van de mobiele telefonie aanbieders ligt op een schamele 0.75 procent.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 19.23 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 41 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 2 en de 5 euro.

Historische koersen Nokia voorbije 10 jaar

fundamenteel onderzoek nokia

Klikt u hier voor dividend aandeel Nokia. Om 18.00 staat het aandeel 1.72 procent hoger op 3.43 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.