Nike verwachtte om de boycotkwestie in China te omzeilen

Omzet Nike uit China circa 20%

 • Oppenheimer is ervan overtuigd dat Nike (NYSE: NKE) zijn problemen in China met de situatie in Xinjiang zal oplossen.
 • Analist Brian Nagel: "Naar onze mening, hoewel de situatie in China voor Nike vloeiend en op zijn minst enigszins ondoorzichtig blijft, verwachten we dat de dynamiek in de loop van de tijd zal verdwijnen, gezien NKE's geschiedenis van het goed beheren van geopolitieke problemen elders, ook in de VS, en de langdurige kracht van het merk en de relaties met de consument. "
 • De verkoop van Nike in China vertegenwoordigt momenteel ongeveer 20% van de totale omzet.

  Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Beaverton volgens de analisten uit op 43.35 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 37.4 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Nike in beeld plus taxaties 2020

  beurskoers

  Nike Outlet Kyiv ©

  Nike
  Nike


  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 5.06 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3.14 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 42.21.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1.03 dollar verwacht. Nike 's dividendrendement komt hiermee op 0.78 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de persoonlijke goederensector ligt op een summiere 0.78 procent.

  Laatste analistentaxaties rond de 172 dollar

  Credit Suisse , RBC Capital Markets en JP Morgan gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 166.06 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds april vorig jaar staat het aandeel maar liefst 67 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 77 en de 148 dollar.

  Historische koersen Nike 2007-2021

  beurskoers nike

  Het aandeel sloot donderdag op 132.53 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.