Onderdeel Exxon breidt uit in China

 • Sinopec (SNP) heeft een engineering- en constructiecontract getekend met Exxon Mobil (XOM + 0,4%) voor het geplande petrochemische complex Huizhou van het Amerikaanse bedrijf in Zuid-China.
 • Het contract heeft betrekking op alle proceseenheden, nutsvoorzieningen en infrastructuur en is naar schatting miljarden dollars waard, zegt het Chinese bedrijf, zonder meer details te verstrekken.
 • Het complex in de provincie Guangdong zal een 1,6 miljoen ton / jaar flexibele toevoerstoomkraker omvatten en downstream-fabrieken voor polyethyleen en polypropyleen die materiaal zullen produceren dat wordt gebruikt in verpakkingen, automobiel-, industriële en consumentenproducten.
 • Exxon zal 100% van het project bezitten, wat relatief ongebruikelijk is voor buitenlandse investeringen in China.
 • Sinopec's stijging van de dividenduitkeringsratio voor FY 2020 en de beter dan verwachte Q1 2021-verwachting zijn belangrijke positieve punten.

  De omzet van het bedrijf uit Irving over dit jaar komt uit op 249.78 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 178.57 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Exxon Mobil in beeld plus taxaties 2020

  fundamenteel onderzoek

  Exxon Mobil Tessenderlo ©

  Exxon Mobil
  Exxon Mobil


  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 13.33 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 3.28 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 17.07 te liggen.

  Fors dividend Exxon Mobil

  Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 3.48 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 6.21 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 3.08 procent.

  Laatste koersdoelen rond de 56 dollar

  De laatste 3 adviezen voor het olie- en gasbedrijf zijn afkomstig van Raymond James, KBC Securities en UBS .

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 237.1 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 44 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 31 en de 63 dollar.

  Historische beurskoersen Exxon Mobil

  fundamenteel onderzoek exxonmobil

  Het aandeel sloot woensdag op 56 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.