Meer omzet Mondelez International door analistengilde verwacht

Maandag komt het Amerikaanse Mondelez International met haar resultaten over het voorbije kwartaal. De omzet van het bedrijf uit Chicago over dit jaar komt uit op 28.18 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht meer dan de omzet over 2020 toen het concern 26.58 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Mondelez International in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 4.05 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 2.86 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 20.82.

De consensus van het dividend ligt op 1.32 dollar per aandeel. Mondelez International 's dividendrendement ligt dus op 2.22 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de supermarkten ligt op een zeker aantrekkelijke 2.28 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 85.45 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 19 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 49 en de 60 dollar.

Historische koersen Mondelez International voorbije 10 jaar

beurskoers mondelezinternational

Het aandeel sloot donderdag op 59.55 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.