TSMC wil in China uitbreiden

TSMC heeft een budget van bijna US $ 3 miljard toegewezen om de capaciteit van volwassen procestechnologie uit te breiden. Maar totdat de capaciteit online komt, zal de volwassen procescapaciteit krap blijven tot ten minste het einde van 2022. De krappe gieterijcapaciteit, samen met stijgende offertes voor fabrieken en materialen, heeft de orderplaatsing door IC-ontwerpers verstoord.

MCU-leverancier Holtek is onlangs gestopt met het aannemen van bestellingen van klanten voor 2022 totdat het een duidelijker beeld krijgt van de omvang van de gieterijondersteuning die het zal krijgen. De EV-markt komt snel in een stroomversnelling zo schrijft Digitimes.com.

De Taiwanese leverancier van elektrische scooters, Gogoro, die aanzienlijk succes heeft geboekt op de lokale markt, komt India binnen door een partnerschap aan te gaan met Hero MotoCorp.

Fundamentele data TSMC

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Hsinchu over dit jaar ligt volgens de analisten op 1.57 miljard T dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 1339.25 miljard T dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Taiwan Semiconductor Manufacturing Co in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 590.84 miljard T dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 22.82 T dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 26.38.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 10.67 T dollar. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co's dividendrendement komt hiermee op 1.77 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de halfgeleiders sector ligt op een magere 0.99 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 17 juni een interimdividend van 2500 T dollar uit zal gaan keren.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 15610.09 miljard T dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf april vorig jaar staat het aandeel maar liefst 105 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 289 en de 679 T dollar.

Historische koersen aandeel Taiwan Semiconductor Manufacturing Co

fundamenteel onderzoek taiwansemiconductormanufacturingco

Om 8.30 staat het aandeel 1.86 procent hoger op 602 T dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.