Foxconn, CBTC Financial starten samen met elektrische auto's

 • Foxconn Electronics (OTC:FXCOF) (ook bekend als Hon Hai Precision Industry) richt samen met CBTC Financial Holding een fonds op dat gericht is op investeringen in Taiwanese bedrijven die zich bezighouden met de bouw van elektrische voertuigen.
 • Het fonds is van plan NT$5-10B (US$179M-$358M) op te halen bij institutionele investeerders en mogelijk het National Development Fund van de Taiwanese overheid.
 • Bedrijven in Taiwan zullen prioriteit krijgen bij de investeringen, aangezien het fonds wil investeren in binnenlandse en buitenlandse startups in verschillende EV-gerelateerde bedrijven, waaronder autonoom rijden en de productie van EV-componenten.
 • Foxconn-voorzitter Young-way Liu zei dat het fonds de productiecapaciteit van Foxconn zal combineren met de financiële expertise van CBTC.
 • Foxconn heeft onlangs een overeenkomst gesloten met Fisker om een nieuw elektronisch voertuig te produceren.

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Taipei over dit jaar ligt volgens de analisten op 112.82 miljard T dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 104.79 miljard T dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Foxconn Technology Co in beeld plus taxaties 2021

  koersgrafieken

  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 7.28 miljard T dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 5.15 T dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 12.06.

  Fors dividend Foxconn Technology Co

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2.37 T dollar verwacht. Foxconn Technology Co's dividendrendement komt hiermee op 3.82 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de elektronicabedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.53 procent op.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 87.84 miljard T dollar. 18

  Historische koersen Foxconn Technology Co 2007-2021

  koersgrafieken foxconntechnologyco

  Om 8.30 stond het aandeel 0.32 procent lager op 62.1 T dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.