Omzetdaling UBS aldus consensus analisten

Morgen zal het Zwitserse UBS met haar resultaten over het afgelopen kwartaal komen. Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Zurich volgens de analisten uit op 32.15 miljard CHF. Dit is licht minder dan de omzet over 2020 toen het concern 34.86 miljard CHF verdiende.

Historische omzetten en resultaten UBS in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

UBS Amsterdam Amstel ©

UBS
UBS


De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 5.37 miljard CHF. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1.56 CHF verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 8.97 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 42 cent. UBS 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 3 procent. Het gemiddelde dividend van de banken ligt op een prima 2.91 procent.

Laatste taxaties rond de 98 CHF

Sanford C. Bernstein & Co, Goldman Sachs en Deutsche Bank gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 50.61 miljard CHF. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 67 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 9 en de 15 CHF.

Historische beurskoersen aandeel UBS

aandelenanalyses ubs

Het aandeel staat om 10.10 0.32 procent hoger op 14 CHF.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.