Exxon doet olie-ontdekking voor de kust van Guyana

  • Exxon Mobil (XOM) kondigt een nieuwe olie-ontdekking aan voor de kust van Guyana bij de Uaru-2-bron in het Stabroek-blok.
  • Exxon, dat het blok van 6,6 miljoen hectare exploiteert in een consortium met Hess (HES) en CNOOC (CEO), specificeert niet hoeveel de ontdekking zal toevoegen aan de eerder aangekondigde bruto-schatting van de ontdekte winbare hulpbronnen van meer dan 9 miljard vaten van olie en gas.
  • Exxon zegt dat er bij het boren in Uaru-2 36 meter hoogwaardige oliehoudende reservoirs zijn aangetroffen, inclusief nieuw geïdentificeerde intervallen onder de oorspronkelijke ontdekking van de Uaru-1.
  • In januari 2020 was Uaru-1 de 16e ontdekking van het consortium in het Stabroek-blok.
  • Exxon zegt dat het tegen 2027 minstens zes Stabroek-projecten online verwacht en potentieel ziet voor maar liefst 10 drijvende productie-opslag- en losschepen om zijn huidige recupereerbare hulpbronnenbalans te ontwikkelen.

    Morgen komt het Amerikaanse Exxon Mobil haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Irving volgens de analisten uit op 249.74 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 178.57 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Exxon Mobil in beeld plus taxaties 2020

    historische koersen

    Exxon Mobil Luik Belgie ©

    Exxon Mobil
    Exxon Mobil


    Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 13.47 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Exxon Mobil 's resultaat per aandeel op een winst van 3.31 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 17.04.

    Fors dividend Exxon Mobil

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3.48 dollar. Exxon Mobil 's dividendrendement ligt dus op 6.17 procent. Het doorsnee dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een aantrekkelijke 3.08 procent.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 238.84 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds april vorig jaar staat het aandeel maar liefst 36 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 31 en de 63 dollar.

    Historische beurskoersen Exxon Mobil

    historische koersen exxonmobil

    Om 18.56 stond het aandeel 2.87 procent hoger op 56.41 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.