Accenture investeert in een Afrikaans fintech-startupbedrijf

 • Accenture (NYSE: ACN) heeft via Accenture Ventures geïnvesteerd in het in Nigeria gevestigde fintechbedrijf Okra. De voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.
 • Okra is een open financieringsplatform waarmee ontwikkelaars en bedrijven gepersonaliseerde digitale services en fintech-producten kunnen bouwen.
 • "Okra is een rijzende fintech-ster in de snelgroeiende wereldwijde arena voor digitale financiële dienstverlening en op de Afrikaanse markt, waar 's werelds grootste populatie zonder bankrekening woont, waaronder een aanzienlijk aantal consumenten met een onderbankieren en kleine tot middelgrote grote ondernemingen ", aldus Tom Lounibos, algemeen directeur, Accenture Ventures.

  De omzet van het concern uit Dublin over dit jaar komt uit op 49.16 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 44.33 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Accenture in beeld plus taxaties 2020

  historische koersen

  Accenture Amsterdam ©

  Accenture
  Accenture


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 5.47 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 8.47 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 34.27 uit.

  De consensus van het dividend ligt op 3.52 dollar per aandeel. Accenture 's dividendrendement komt neer op 1.21 procent. Het doorsnee dividendrendement van de IT-bedrijven ligt op een aantrekkelijke 1.6 procent.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 184.55 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 57 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 175 en de 293 dollar.

  Historische koersen Accenture voorbije 10 jaar

  historische koersen accenture

  Het aandeel sloot woensdag op 290.27 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.