Accenture koopt strategie- en adviesdienstverlener Gevity

  • Accenture (NYSE:ACN) heeft Gevity overgenomen, een strategie- en adviesdienstverlener voor de gezondheidszorg door middel van innovatieve technologische oplossingen.
  • Gevity is de tweede acquisitie voor Accenture Canada in 2021. De commerciële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.
  • Gevity is gespecialiseerd in het leveren van strategische adviesdiensten aan klanten in de gezondheidssector op gebieden als integratie van gezondheidssystemen, informatica en analyse, en implementatie van oplossingen en programmabeheer.
  • De toevoeging zal de capaciteiten van Accenture op het gebied van gezondheidstransformatie in Canada en internationaal versterken.

    De omzet van het concern uit Dublin over dit jaar komt uit op 50.54 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 44.33 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Accenture in beeld plus taxaties 2021

    aandeel

    Accenture Amsterdam ©

    Accenture
    Accenture


    De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 5.69 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Accenture 's resultaat per aandeel op een winst van 8.81 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 38.81.

    Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3.53 dollar verwacht. Accenture 's dividendrendement komt dus op 1.03 procent uit. Het doorsnee dividendrendement van de IT-sector ligt op een zeker aantrekkelijke 2.75 procent.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 217.38 miljard dollar. 48

    Het aandeel sloot vrijdag op 341.92 dollar.

    Historische beurskoersen Accenture

    aandeel accenture

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.